Az időmérőn a vártnál közelebb került Nico Rosberghez és Lewis Hamiltonhoz a Red Bull két pilótája, Helmut Marko szerint nagyon jó eredményt is hozhat a vasárnap

“Minden a hőmérséklettől függ” – mondta Marko. “A gumik és a kasztnink nagyon különlegesek. Ha a hőmérséklet hasonló lesz, az előzetes várakozásokkal ellentétben jóval nagyobb nyomást gyakorolhatunk a Mercedesre, mint a múlt héten Magyarországon.”

“Előzetesen féltünk ettől a pályától, és azzal számoltunk, hogy a Ferrari erősebb lesz. Furcsa módon közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint a Hungaroringen voltunk. Ma mindkét pilótánk hibázott a Q3-ban, még ennél is közelebb lehettünk volna, ami nagyon ígéretes a versenyre nézve.”

“A Mercedes azzal a teljesítménnyel, amit az időmérőn néhány körön át mutat, nem tud egy teljes versenytávot végigcsinálni.”

Max Verstappen az időmérőn ezúttal is lassabb volt csapattársánál, de a fő célját elérte a csapat a harmadik és negyedik hellyel. “Jó volt az időméről, pozitív, hogy ennyire közel voltunk az első helyhez” – így a holland.

“A Q3-ban voltak gondjaim az utolsó szektorban, amiért nagy kár. De jó, hogy a Ferrari előtt maradtunk, ez volt ugyanis az első számú célkitűzésünk.”