A múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon a rajt után élre állt Lewis Hamilton vezetése nem igazán volt veszélyben, az angol jól kontrollálta a tempót, azonban amikor a lekörözések közben a haasos Esteban Gutierrez mögé ért, a mexikói nem állt félre olyan hamar, mint a címvédő szerette volna, ezért előzés közben a középső ujjával jelezte elégedetlenségét.

Gutierrez már a versenyt követően a Twitteren megüzente, hogy szerinte a világbajnoki státusz nem jogosítja fel Hamiltont a tiszteletlenségre, egy friss interjúban pedig rámutatott, hogy a beintéssel rossz példát is mutat a Mercedes versenyzője.

“Tudatában kell lennie, hogy sokan felnéznek rá, és nem így kellene példát mutatnia. Amúgy sem szerencsés egy olyan ellenfelet támadnia, aki igyekszik a tőle telhetően legbiztonságosabb megoldást választani. Azt is tudhatja, hogy az ő autója sokkal jobb, mint az enyém. Világbajnokként pedig különösen fontos lenne, hogy jó példával járjon elöl, nem is csak a fiatalok kedvéért, hanem úgy általában” – magyarázta a brit Sky Sportsnak a Haas pilótája.

Bár bocsánatkérésről nem tudni, a Sky Sports értesülése szerint Hamilton a futam óta már kapcsolatba lépett Gutierrezzel.

Tegyük hozzá, nem Hamilton az első, aki így integet, sőt ő sem először folyamodott ehhez a gesztushoz…

ecclestone_bemutat