Rendhagyó sajtótájékoztatót szerveztek a Mercedes pilótájának, Nico Rosbergnek, újságírók és tévés riporterek helyett babzsákokon ülő gyerekek kérdéseire válaszolt az időmérőn legjobban szereplő pilóta.

D__TT20160723030

A Forma-1-es versenyzők egy futamhétvégét nem csak pihenéssel és versennyel töltenek, szabadidejükben a szponzorok programjain és hasonló eseményeken jelennek meg, amik többnyire nem tartoznak a legérdekesebb tevékenységek közé. Ezért is lehet jól feldobni az ilyesmit a gyerekekkel, akik nem félnek megkérdezni olyanokat, mint hogy mit szólt Rosberg anyukája ahhoz, hogy az apjához hasonlóan pilóta lett belőle. Nico elmondta, hogy édesanyja a motorsport helyett inkább teniszezőként látta volna szívesen fiát. Ezzel ő sincs másképpen, nem engedné, hogy lánya a veszélyes autóversenyzésben tevékenykedjen.

IMG_4489

Az esemény végén pedig a futamokon használt, dedikált kesztyűjét ajánlotta fel jótékonysági célokra a Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány számára, aztán Dorottyával tett meg pár kört a bicikli pályán. A facebookos élő bejelentkezésében lelkesen nyilatkozott az eseményről.