Miután Lewis Hamilton a falnak ment, a Magyar Nagydíj második szabadedzésén a Red Bull-os Daniel Ricciardo zárt a 2. helyen a mercedeses Nico Rosberg mögött. A 2014-es hungaroringi győztes szűk hattizeddel maradt el a bajnoki éllovastól, így bizakodva tekint a hétvége elé:

“Egész jól festünk. Jó lenne még közelebb lenni a Mercedeshez, de így is mi vagyunk a második erő. Egy kicsit gyorsabbak vagyunk a Ferrarinál, szóval nagyjából úgy állunk, ahogy számítottuk. Tudtuk, hogy szoros lesz a Ferrarival, jó lenne előttük is maradni. Úgy gondolom, hogy reális a Mercihez mért különbség, és ha pénteken közel vagyunk, akkor szombaton sincs akkora különbség.”

Az Ausztriában és Silverstone-ban is a csapattársa mögött végző Ricciardo most vasárnapra a dobogós helyezést tűzte ki célul magának: “Egyértelműen ez a cél, remélhetőleg most én jövök” – utalt Verstappen két 2. helyére.

hun_f1_24

A fiatal holland a 4. helyen héttizedre volt Ricciardótól, de nem aggódik, nem a tempója hiányzik.

“Az első edzés elég simán ment. A második sokkal jobb volt, jóval közelebb voltunk a Mercedeshez, szóval jó nap volt, a hosszú etapok kimondottan jók voltak. A köridő különbsége csak abból fakadt, hogy hibáztam az utolsó szektorban, kiszaladtam a pályáról. A vasárnap nem lesz könnyű, a Ferrari elég közel van, majd meglátjuk, mi lesz.”