A rövid, lassú, kanyargós Hungaroringen a motorerő a háttérbe szorul, a kulcs a jó leszorítóerő és a tapadás. Ezekben élen jár a Red Bull, nem csoda hát, hogy a Mercedesnél félnek is tőlük a Magyar Nagydíj előtt. Az már csak a ráadás, hogy mindkét versenyzőjük szereti is a pályát:

“Szerintem a magyar pálya nagyon sűrű és élvezetes. A második szektor nagyszerű, kanyar kanyar után, nincs sok idő lazítani, gondolkodni, de az ember elkapja a ritmust, akkor nagyon jó érzés. Gyakorlatilag minden kategóriában győztem már a Hungaroringen, szóval mindig is szerettem a pályát. Mivel a verseny nyáron van, jó meleg az idő és az embert meglegyinti a nyár és a közelgő szünidő érzése. Emellett Budapest egy élvezetes város, sok jó étterme van, az emberek pedig nagyon barátságosak” – magyarázta a 2014-es győztes Daniel Ricciardo.

ricciardo_hun

A Hungaroringet sokan nevezik felnagyított gokartpályának, valahogy így tekint rá a “tini titán” Max Verstappen is:

“A Hungaroring nagyszerű pálya, Budapest pedig egy nagyon menő város. Mindig élvezem a vezetést, mert a pálya kicsi, az autó nagy, így gokartos érzés nyújt. A második szektor a kedvence, az a kanyarok csúcspontjának eltalálásáról szól, hogy mindig a megfelelően futhassunk neki a következőnek. Sok időbe kerül, ha elszúrjuk, szóval nagyon kell koncentrálni” – mondta a holland ifjonc, aki a tavalyi versenyen F1-es pályafutása addigi legjobb eredményének a 4. helynek örülhetett.

Az akkor még Toro Rossó-s Verstappen előtt amúgy Ricciardo és Danyiil Kvjat végzett a 2-3. helyen a Magyar Nagydíjon.