Rosberg az idény első négy futamát megnyerte, azóta azonban csak egyszer állhatott a dobogó tetejére, így az összetettben egyetlen pontra csökkent az előnye Hamiltonnal szemben. A Mercedesen belüli kemény rivalizálás természetesen kikezdte a két pilóta viszonyát, sorozatos ütközéseik miatt már utolsó figyelmeztetést is kaptak csapatuktól.

“Legyőzni Lewist… Ő az egyik legédesebb ellenfél” – mondta Rosberg. “Egyike azoknak, akiknek a legyőzése a legnagyobb elégedettséget adja, hiszen világbajnok.”

“Nagyon tisztelem, de hogy is mondjam, jelenleg nem vagyunk egymás legjobb barátai. Ez jelenti most a legnagyobb nehézséget köztünk.”

“Mindketten nagyon versenyképesek vagyunk, és ez megnehezíti a barátságot. Hihetetlenül kiélezett a versengés köztünk.”

“Ez régebben is így volt. Hány pizzát tudunk megenni? Ki tud a leggyorsabban a lifttől a hotelszobáig futni? Mindig is volt versengés köztünk, de nem volt hozzá körítés csapattal, médiával és pénzzel. Ez teszi most nehézzé ezt.”

“Elismerem, amit elért. Nagyszerű dolgokat vitt véghez, és legyőzött engem. Vissza kell vágnom, és ez lenyűgöző kihívás.”

“Ha a bajnokságra és a pontokra figyelnék, most nagyon csalódott lennék, mert negyven-akárhányról már csak egyetlen pont az előnyöm. De ez nem izgat túlságosan.”

“A lendületnek nagy szerepe van, ezt láthattuk már 2014-ben is köztünk. Mindig hullámokban csatáztunk, ez talán most furcsa lesz, de most az ő hullámának is véget kell érnie hamarosan. De igen, nehéz megemészteni egy olyan versenyt, mint amilyen a silverstone-i volt.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Lewis Hamilton Nico Rosberg