Lewis Hamilton csütörtökön egy internetes kérdezz-felelekben vett részt, amelyen többek között a hozzáállásáról, a lelki állapotáról is beszélt. A Mercedes címvédője egy-két elejtett mondatban arra utalt, hogy igen komoly lelki válságon ment át nemrég, miután a Spanyol Nagydíj első körén ütközött csapattársával, Nico Rosberggel.

“Fiatalabb koromban nagyon szigorú voltam magammal, ha rossz versenyem volt – nagyon negatív tudtam lenni. Emlékszem, némelyik versenyen három-négy napig ki se jöttem a szállodai szobából, nem beszéltem senkivel, kikapcsoltam a telefont. Csak próbáltam kimászni a gödörből. Aztán egyszer csak kiléptem belőle és pozitívummá alakítottam a negatívumokat” – magyarázta.

“Ha például Barcelonát nézem, nagyon mély pont volt. Történtek akkor dolgok, amiket majd csak akkor mesélek el, miután visszavonultam. Másnap reggel felkeltem, elmentem futni, sok minden járt a fejemben, őrület belegondolni, hogy akkor 43 pontos hátrányban voltam, egyszerűen lehetetlennek tűnt behozni. Én is csak ember vagyok, de menni kell tovább, bármennyire fájdalmas és nehéz is. Néha gyorsan túl van rajta az ember, máskor tovább tart, de menni kell előre.”

“Őszintén mondom, hogy mostanra erősebbnek érzem magam. Vannak napok, amikor úgy érzem, hogy vége a világnak, nem fogom megnyerni a bajnokságot, de tessék, most itt vagyok, már csak egyetlen pont hátrányban. Ez is mutatja, hogy történjék bármi sosem szabad feladni.”