Fernando Alonso a relatíve sikeres, de bajnoki címet nem hozó öt ferraris év után 2015-re az újra összeálló McLaren-Hondához csatlakozott. Az első év katasztrofálisan sikerült, és annak ellenére, hogy akadnak már biztató jelek, a nagy áttörésre még várni kell. A brit Sky Sportsnak nyilatkozva a spanyol arról beszélt, hogy a motivációja továbbra is töretlen:

“Az életben mindenben nyerni akarok, ha belekezdek. Számolom a napokat a következő versenyig, a következő lehetőségig. Nem kérdés, hogy néha frusztrált vagyok. Mindenkit hajtok, hogy senki lazítson, ne menjen hosszabb szabadságra, ugyanis én sem szabadságolok.”

Az Alonso karrierjét a kezdetektől egyengető Flavio Briatore nemrég egy interjúban azt mondta, már bánja, hogy a McLarenhez való visszatérésre buzdította a spanyolt, “hiba” volt elhagyni a Ferrarit a másik projekt kedvéért. Alonso nem ért egyet.

“Nem tudom, miért mondta ezt. Ő volt az egyik, aki rábeszélt erre a projektre. Remélhetőleg jövőre már nyújthatunk neki egy kis vigaszt! Egyértelmű, hogy szomorú a csapat mostani teljesítménye miatt, miután őt is meggyőzték, hogy érdemes csatlakoznom.”

mclaren_honda_alonso

“Én nem bánok semmit. Ha az ember befejez valamit egyik helyen, akkor tovább kell lépni, én így voltam a Ferrarival. Úgy gondolom, hogy ott mindent beleadtam, nyerőben kellett abbahagyni.”

Egy dolgot azért Alonso is bán: azt, hogy 2006 óta nem sikerült újabb bajnoki címet nyernie, de próbálja ezt is kiegyensúlyozottan nézni.

“Ez azért még nem hagy nyugodni. De ezzel együtt szerencsés vagyok, hogy sikerült két címet szereznem. Vannak nagyon tehetséges versenyzők, akiknek sosem adatott meg a lehetőség sem. Ott voltam Nicóval (Hülkenberg) a versenyzői parádén Ausztriában, az első sorból rajtolt, remélte, hogy végre meglesz az első dobogós helyezése (de nem sikerült). Ő is szuper tehetség, szóval nem elégedetlenkedhetek, ha épp nem nyerem meg azt vagy azt.”

mon_fut_25