Buttont túrná ki

Buttont túrná ki

A McLaren évek óta neveli a belga Stoffel Vandoorne-t, aki tavaly a széria történetének legdominánsabb bajnoki sikerét is aratta a GP2-ben. Mivel bajnokként ott nem folytathatta, idén a japán Super Formulában versenyez, emellett a Bahreini Nagydíjon megvolt a Forma-1-es bemutatkozása is, a sérült Fernando Alonsót helyettesítve megszerezte a csapat idei első pontját.

A McLaren – saját állítása szerint – egyelőre nem akar foglalkozni a 2017-es felállással, de Vandoorne világossá tette, mit akar: versenyülést. Ha nem kapja meg, más csapatoknál kopogtathat.

“Az elsődleges célom, hogy jövőre a Forma-1-ben legyek, ez nem változott. Szerződésem van a McLarennel, jövőre ennél a csapatnál szeretnék versenyezni. Sok időt töltöttem a csapattal, a mérnökökkel, úgy érzem, tökéletesen ment a felkészülés. Figyelek a tartalékosi munkámra, ugyanakkor a mellette vitt versenyprogram segít formában maradni arra az esetre, ha be kell ülnöm az autóba” – magyarázta a silverstone-i teszten szerdán.

a_000_ARP4381399_europress_EZA

“Keményen dolgoztam a jövő évi előléptetésért, remélhetőleg megvalósul! Felkészültem, amennyire csak tudtam, megvolt az első nagydíjam is, szóval 2017-ben már ott kell lennem a rajtrácson. Nagyon bizakodó vagyok a jövő évet illetően, úgy érzem, ott leszek majd az autóban, remélem, inkább előbb, mint utóbb megszületik a döntés. Nagyon szeretnék a McLarennél versenyezni, de ha valamilyen okból mégsem jön össze, hiszem, hogy lehetnek más lehetőségeim” – figyelmeztetett.

A McLarennél Fernando Alonsónak 2017 végéig él a szerződése, Jenson Button viszont egyelőre nincs lekötve. Nagyon valószínű, hogy az angol veterán helyét adják majd Vandoorne-nak, míg a 2009-es világbajnok vagy a Williamshez megy, vagy búcsút int a Forma-1-nek.