Bár öt futammal ezelőtt a mercedeses Nico Rosberg még 43 pontos előnnyel állt a világbajnokságban, a vasárnapi Brit Nagydíj után mindössze egy pontocskával vezet a címvédő csapattárs, Lewis Hamilton előtt.

Az idény felénél gyakorlatilag újraindul a küzdelem, és többen is úgy vélik, mostantól az angol a favorit, idén meglesz a negyedik bajnoki cím is.

“Lewis újra bajnok lesz, nem kétséges. Egyszerűen ő a mezőny legjobb, és főképp a leggyorsabb versenyzője” – mondta a háromszoros világbajnok Jackie Stewart.

A Forma-1 ura, Bernie Ecclestone is így véli, szerinte Rosberg nem lesz képes visszatartani Hamiltont: “Szerintem Lewis fog győzni. Nem azt mondom, hogy így jobb lenne a Forma-1 számára, és nem is Nico ellen beszélek, egyszerűen csak én Lewisra fogadnék.”

silverstone_fut_34

Silverstone-i győzelme után a Sky Sports riportere magát Hamiltont is megkérdezte a bajnokság alakulásáról, arról, hogy most már ő számít-e a favoritnak:

“A saját szememben én vagyok a favorit. Nem tudom, hogy ettől tényleg én vagyok-e az. De továbbra is én vagyok a világbajnok, a lényeg, hogy úgy is versenyezzek. Vár még rám legalább egy (motor)büntetés, remélhetőleg majd csak a nyári szünet után. De még azon a futamon is, amelyiken a végéről indulok, mindent megteszek majd, hogy levadásszam Nicót és én győzzek.”