Fernando Alonso mclarenes szerződése 2017 végéig él. A kétszeres világbajnok addigra 36 éves lesz, és lehetséges, hogy nem marad tovább, legalábbis erősen utalt erre egy pár hete adott interjúban.

A McLaren-Honda versenyfőnöke, Eric Boullier reméli, hogy a spanyol kitart, megvárja, amíg a csúcsra érnek.

“Nem hiszem, hogy Alonso készen áll a visszavonulásra. Meggyőződésem, hogy ha hisz a McLaren-Honda projektjében, végül világbajnok lehet. Nagyon tisztelem Fernandót, igazán versenyképes, nagyon intelligens pilóta, aki a szabadedzésektől kezdve vasárnap délutánig végig magas szinten teljesít. Ezért is ő a legjobb. Igazi vezéregyéniség” – nyilatkozta az Autosportnak.

aus_edz_05

Boullier-t a McLaren és a Honda viszonyáról is megkérdezték.

“Jó, jó, sokat javult. Úgy gondolom, hogy csapatként sokat fejlődtünk. Korábban hatalmas volt a feszültség, de most már jó a viszony. Ha megnézzük a Mercedest, a Renault-t, a Ferrarit, nekik három évbe telt, mire kifejlesztették a motorjukat. A Hondának sokkal kevesebb ideje volt, de már javulunk, és úgy látom, megbízhatóság tekintetében máris elértük a Ferrari szintjét, működik a hibridrendszer, gyorsabb az autó, erősebb a motor, és természetesen a mi felelősségünk is az a McLarennél, hogy fejlődjünk.”