A Brit Nagydíj időmérőjén a hazai versenyzők doyenje, Jenson Button már a Q1 végén a kiesők között szerepelt, indult nyilatkozni, amikor hirtelen hátraarcot csinált és futni kezdett a garázs felé, visszavette a sisakját és beült az autóba. Hiába kocogta azonban végig a bokszutcát, végül mégsem lépett pályára a második szakaszban.

Ahogy sejteni lehetett, a McLarennél arra számítottak, hogy a pálya kiszélesítése miatt törlik a renault-s Kevin Magnussen utolsó gyors körét, ami Button továbbjutását jelentette volna.

“Kevin állítólag három helyen is elhagyta a pályát. Én nem tudom, nem láttam. Úgy gondoltuk, hogy elveszik majd a körét, de amikor lekezdődött a Q2, mindennek vége volt. Kár, hogy nem léptek még a Q2 indítása előtt, de amikor elindul a szakasz, onnan game over” – magyarázta.

Az angol veterán leszögezte, hogy utólag már nem fognak óvni vagy hasonló: “Amúgy a Q3-ba jutásért küzdhettem volna, de egy hely nem számít semmit.”

Button egyébként a hátsó szárny meghibásodása miatt nem tudta magát kiverekedni az első szakaszból.

“A hátsó szárny a 8-as kanyarban elvált a kasztnitól, sokat romlott az autó fara, jelentősen csökkent a leszorítóerő. Megpróbáltuk megjavítani, de nem volt elég idő. Valahogy nincs szerencsém ezen a hétvégén, mindig akadt valami gond.”