A Mercedes-pilóták legutóbbi, ausztriai ütközésével betelt a pohár a csapatvezetésnél, ezért csütörtökön komoly beszélgetést tartottak a Brackleyben. A csapatutasítások bevezetését nem lépték meg, de a címvédő Lewis Hamiltont és bajnoki éllovas Nico Rosberget figyelmeztették, hogy szigorú szankciók várnak rájuk, ha újra balhéznak.

A Mercedes a közleményében nem tért ki a részletekre, de valószínű, hogy pénzbírságok, a legfrissebb fejlesztések visszatartása, előnytelenebb versenystratégiák, esetleg egy-két futamra szóló felfüggesztés járhat a renintenskedő versenyzőnek.

silv_csut_01

“Ha még egyszer ilyen történik, annak hátrányos következménye lesz az illető bajnoki kampányára. Ez volt az utolsó figyelmeztetés” – mondta csütörtökön a csapatfőnök, Toto Wolff.

Amikor Rosberget szembesítették a csapatfőnök szavaival, így reagált: “Utolsó figyelmeztetés? Ezt mondta? Ez nem hangzik valami jól!”

Hamilton sokkal lazábban beszélt a csütörtöki versenyzői sajtókonferencián:

“A sorsunk mindig is a saját kezünkben volt, szóval semmi sem változott. Ezután is szabadon versenyezhetek, ami jó dolog. Nem lesznek csapatutasítások, ami jó a nézők számára, izgalmas lesz. Ami elhangzott, bizalmas, de ezután is versenyezhetünk. A stewardok eddig egyetlen alkalommal sem büntettek az ütközéseknél, szóval folytathatom, ahogy eddig.”

“Autóversenyzőként tudom, hogy mit szabad a pályán és mit nem. A civilek számára nem érthető, hogy mit teszünk, hogyan döntünk 300-as tempónál. Nem tudom, hányszor ütköztünk eddig, de biztosan töredéke a kettős győzelmeink számának.”

silv_csut_02