Mivel a Red Bull Ringen vasárnap Lewis Hamilton és Nico Rosberg öt futamon belül már harmadszor ütközött, a Mercedesnél kezd betelni a pohár, fontolgatják a csapatutasítások bevezetését.

Két brit lap szerint azonban alternatívákat is vizsgálnak, a szabad verseny meghagyása mellett súlyos büntetéseket vezethet be a csapat.

“Lewis Hamiltont és Nico Rosberget pénzbírsággal vagy akár felfüggesztéssel is sújthatja a Mercedes, ha újra ütköznek – drasztikus elrettentő eszközöket fontolgatnak a csapatutasítások elkerülésére. A Telegraph értesülése szerint az egyre bosszúsabb csapatvezetők úgy érzik, nem maradt választásuk, keményen oda kell csapniuk” – írja a Daily Telegraph.

“Lehet szó sportbüntetésről, amely akár az egy vagy két versenyre szóló felfüggesztésig terjedhet, vagy pénzügyi szankcióról, több százezer fontos pénzbírságról is. Nem világos mondjuk, hogyan működne a rendszer, amikor nem állapítható meg a felelősség olyan egyértelműen, mint most vasárnap, amikor a versenybírók Rosberget büntették” – folytatódott a cikk.

wolff

A The Times ezzel teljesen egybehangzóan írt:

“Bennfentesek szerint Wolff torkig van, miután a pilóták a magánháborújuk miatt öt futam alatt 60 pontot dobtak el, és elege van a kettős közötti mérgező viszonyból. A csapatutasítások alternatívájaként a csapat pénzbírságot szabhatna ki rájuk, amelynek azonban százezres nagyságrendűnek kellene lennie, hiszen ketten együtt évi 45 millió fontot keresnek. Még ennél is fenyegetőbb persze, hogy a bűnöst egy vagy két nagydíjra félreállítanák – ez önmagában is véget vethetne a bajnoki álmoknak.”