A vasárnapi Osztrák Nagydíj parádés finist hozott, a Mercedes versenyzői az utolsó körön csaptak össze, hogy eldöntsék, ki nyeri a futamot. Nico Rosberg és Lewis Hamilton csatája azonban újra ütközéssel végződött. A címvédő megúszta és győzött, azonban az addig vezető német autója megsérült, visszaesett a 4. helyre.

A 2. kanyarban történt incidenst a versenybírók vizsgálat alá is vonták, majd hosszas, közel négyórás tanakodás után megbüntették Rosberget, igaz, a 10 másodperces időbüntetés, a két büntetőpont és a megrovás nem változtatott a verseny végeredményén.

“A stewardok engem büntettek a baleset miatt. 10 másodpercet kaptam, ami nem változtat az eredményemen, azonban engem láttak hibásnak, ami szar. Tiszteletben tartom a döntést, de nem értek egyet. A törött első szárny miatt megrovást is kaptam, veszélyesnek ítélték, pedig igyekeztem a lehető legóvatosabban vezetni” – nyilatkozta az Autosportnak.

Az ausztriai eredménnyel Hamilton hátránya 11 pontra olvadt, Rosberg érzi, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon reagálni kell. Összességében bánja a történteket.

“Nem könnyű továbblépni egy ilyen után, ugyanis az enyém volt a győzelem, elkönyveltem magamban, hogy én nyerem a futamot. Szóval elég húzós így, ilyen körülmények között az utolsó körön elveszíteni. A csapat miatt is nagyon sajnálom a történteket, mindig nagyon rossz, ha ütközünk. Szörnyű, ennél rosszabb tényleg nem történhet. Nem veszítettem olyan sok pontot, de a csapat szempontjából nagyon nem jó az ilyesmi.”

“Igyekszem majd a lehető leggyorsabban elfelejteni az esetet, egy kis időt tölteni a családommal, aztán már jön is a következő futam. Szeretnék jó formában visszatérni, megint a győzelemért küzdeni.”