Rázós ütközéssel nyerte meg az Osztrák Nagydíjat Lewis Hamilton, akinek szent meggyőződése, hogy ő semmit sem csinált rosszul az utolsó körben. De célzott rá, hogy az sem érdekli, ha keménykednie kell a céljaiért.

“Mindent meg fogok tenni a győzelemért, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz” – mondta Hamilton. “Az emberek általában elfogultak, de én most nem érzem magam annak.”

“Előrébb voltam. Nico a holtteremben volt, szóval tengernyi helyet hagytam neki. Elkezdtem fordulni, aztán bumm – belémjöttek. Már akkor biztos voltam benne, hogy ő jött nekem, és nem fordítva.”

“Az én fékjeim rendben voltak. Van egy műszerünk a kormányon, ha a fékek túlhevülnek, gondoskodnunk kell róla, hogy lehűljenek. Gondolom, Nico már a vörös tartományban volt, de ahelyett, hogy elvette volna, tovább erőltette a dolgot.”

Hamilton kis híján másodszor is ütközött Rosberggel, amikor veszélyesen tért vissza a pályára. “Igen, visszajöttem, és próbáltam minél kevesebbet veszíteni, de nem adott semmi helyet.”

Az ütközés miatt ugyanakkor nemcsak Rosbergnek, hanem Hamiltonnak is fel kellett mennie a felügyelőkhöz. Az angollal kapcsolatban többek között azt vizsgálják, hogy a Rosberg elleni manővert a Sergio Perez kicsúszása miatt lengetett sárga zászlóknál kezdte, és így is előzte meg csapattársát.

Még a brit sajtó szakértői, köztük Anthony Davidson is elismerték, hogy ez ugyan szürke zóna (sérült, látványosan lelassult autót meg lehet előzni), de “szigorúan technikai szempontból lehet azt mondani, hogy Hamilton sárga zászló alatt előzött.”

Döntés még nincs.