Vettel a kaotikus Q3-ban végül csak a negyedik helyet szerezte meg a gyorsan száradó pályán, azaz a kilencedik helyről rajtolhat. A négyszeres bajnok nem volt elégedett az eredményével.

“Az autó nagyon jónak érződött, de a vége egy kicsit szerencsejáték volt” – mondta Vettel. “Több kockázatot kellett volna vállalnom, mert ennél több volt az autóban.”

“Alulteljesítettem, de ugyanígy azok is jobb munkát végeztek nálam, akik előttem zártak.”

A Ferrari a Q2-ből nem ultralágy, hanem szuperlágy gumikon jutott tovább, ez száraz verseny esetén előny lehet a csapat számára.

“Holnap minden lehetséges, kár, hogy nem volt normális időmérőnk. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy azonos gumikon hol állunk a Mercedeshez képest, de most már előre tekintek.”

Kimi Räikkönen sem volt elégedett, a finn hatodik lett, de a büntetések miatt negyedikként indulhat. “Szokatlan időmérő volt, a változó körülmények között nekünk most nem jött ki a lépés” – így a finn.

“Nehéz volt ráérezni, hogy mi a legjobb döntés, és hol, mennyire lehet nyomni. Sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna, de így sem indulok rossz helyről, és van esélyünk az előrelépésre. Az időjárás miatt nem tudtuk kihozni a maximumot az autóból.”