Az elmúlt időszakban Lewis Hamilton – és hozzá hasonlóan Sebastian Vettel – több alkalommal is arról beszélt, hogy nem tetszenek neki a Forma-1 biztonsági fejlesztései, a fejvédőket csúnyának bélyegezte, a veszély fontosságát, a versenyzők hősiességét hangsúlyozta.

Hamilton két héttel ezelőtt Bakuban is ezt a hozzáállást vette fel, “nyafogósnak” nevezte a versenyzőtársait, akik a kis és kevés bukótér és a trükkös bokszutca-bejárat veszélyeire hívták fel a figyelmet.

A Red Bull-os Max Verstappen most, Ausztriában elárulta, hogy a Mercedes címvédője valószínűleg csak megjátssza magát, vagánynak akar látszani:

“A sajtónak olyanokat mond, hogy őt nem érdekli a dolog, de a csapatával már másképp beszél. Volt egy kis incidensünk, a bakui versenyzői megbeszélésen, mondtam, hogy veszélyes a bokszutca bejárata, erre ő, hogy ó, mit foglalkozol vele. De aztán Nico közbeszólt, hogy hé, Lewis, te is azt mondtad, hogy mindig ijesztő volt ráfordulni a bokszbejáratra. Szóval mi is van? Lehet, hogy ő lazának akar látszani, de mi a biztonságon szeretnénk javítani, nem akarunk a pályán meghalni” – mesélte.