Az Osztrák Nagydíj első edzésnapja alapján úgy tűnik, Nico Rosberg jó eséllyel triplázhat a Red Bull Ringen, ugyanis csapattársa, Lewis Hamilton egyelőre formán kívül van, nem találja a ritmust.

A címvédő ugyan mindkétszer csapattársa mögött zárt, de a különbséget jól mutatja, hogy délután a gyorsabb, ultralágy keveréken is 19 ezreddel elmaradt a szuperlágyon az élen végző Rosbergtől.

“Általában előbb-utóbb magamra találok, de most rögtön éreztem, hogy nincs meg ez a pálya. Nem tudom az okát, egyszerűen ez van. Az autóval nincs gond. Nem vagyok valami gyors, de remélem, hogy holnap emelni tudok a tempón. Egyelőre sehol sehol sincs a tempóm, Nico sokkal gyorsabb. Az én köröm nem volt a legjobb, de Nicóé sem mutatta az igazi tempóját, sokkal gyorsabb is lehetett volna. Kész mazsola voltam ma, sokat kell javulnom.”

Hamilton bízik benne, hogy vasárnap izgalmas, fordulatos verseny lesz.

“Remélhetőleg az új pályának (az új aszfaltozásnak – a szerk.) köszönhetően nem egykiállásos verseny lesz, hogy izgalmasabb legyen! Az egykiállásos futam baromi unalmas. Oltári lenne, ha úgy esne, mint ma, csak a pálya egyik felén. A nézők jó versenyt érdemelnek, remélem, hogy így vagy úgy izgalmas lesz!”