A hétvégén következik az Osztrák Nagydíj a gyors, az aerodinamikai hatékonyság helyett inkább a motorerőt jutalmazó Red Bull Ringen. A pálya jellege miatt az általában ütőképes Ferrari és Red Bull mellett a Mercedesnél ezen a hétvégén két kliensükkel, a Williamsszel és a Force Indiával is komolyan számolnak.

“A legfontosabb feladatunk, hogy kiiktassuk azokat az apró hibákat, amelyek miatt újra és újra pontokat szórunk el. Minden bevethető fegyverünkre szükség van, hogy teljes erőbedobással küzdhessünk az egyre szaporodó ellenfelekkel. A Force India egyre erősebb mostanában, a Williams is mindig gyors a spielbergi pályán, és persze állandó fenyegetést jelent a Ferrari és Red Bull. Az utóbbinak ráadásul ez a hazai versenye. Izgalmas hétvége lesz” – mondta a csapat futambeharangozójában a főnök, Toto Wolff.

A 2014-ben Ausztriában pole-t szerző Williamst Nico Rosberg is kiemelte:

“Különösen a Williams lesz kemény ellenfél, hiszen ott korábban is megizzasztottak minket. De úgy gondolom, továbbra is az ezüstnyíl a legerősebb csomag, kíváncsian várom, mit tud majd Spielbergben. Kettőből két futamot nyerni egy pályán különleges dolog, baromi jó lenne háromból háromig jutni” – utalt arra, hogy a 2014-ben visszatért versenyt első és második alkalommal is ő nyerte.