Lewis Hamilton és Nico Rosberg tiniként együtt lépdelt felfelé az autóversenyzői létrán, még csapattársak, sőt, talán barátok is voltak, így a Mercedes számára ideálisnak tűnt az angolt igazolni a német pilóta mellé.

A Merci 2014-ben kezdődött dominanciája, a nagy tét, azaz a világbajnoki cím “játékba kerülése” miatt persze oda a kebelbarátság, nem egy “haragszomrád” volt már a csapatnál, de Hamilton azt mondja, a színfalak mögött nagyon is jó a viszonyuk:

“Igazából nagyon jóban vagyunk Nicóval mostanában. Igazán nagyon jóban. Meglepően. Nem gondoltam volna, hogy így lesz. Valószínűleg a korral jár. Ő már családos ember, gyerekere van, felnőtt, és én is érettebb lettem mára. A korábban is említett kölcsönös tisztelet nagyobb, mint valaha” – idézte a Daily Mail.

hamilton_rosberg

“Általában mindent meg tudunk beszélni. Ha valami nem tetszik, azt is megbeszéljük szemtől szembe. Ha valami gondom van, bekopogok hozzá és megkérdezem, hogy beszélhetünk-e róla négyszemközt. Sosem nyilvánosan vagy a csapat előtt intézzük ezt. Eddig legalábbis így volt. Egyszerűen egyenesen megmondjuk a másiknak, hogy haver, szerintem ez nem volt okés. Ő is ugyanolyan gyakran megkeres így, mint én őt.”

“Pár napja amikor a medencében úszkáltam – a monacói házunkban közös a medence -, ő meglátott a lakásából és lejött, leült a trambulin mellé, és amikor befejeztem az úszást, 20 percet, fél órát beszélgettünk, teljesen lazán.”

A páros 2013 óta van együtt a Mercedesnél, Hamilton jelenlegi szerződése 2018 végéig él, míg Rosberggel most készül hosszabbítani a csapat. A bajnokságban a német 24 ponttal vezet a címvédő angol előtt.