A Ferrari a 2015-ös három futamgyőzelem után az idei évre a bajnoki címért folyó harcot tűzte ki célul, de az olasz csapat tavallyal ellentétben idén még egy versenyen sem tudott nyerni.

Ennek ellenére nem állnak olyan rosszul a versenyzőik, a 3. helyen álló Sebastian Vettel 45, a 4. Kimi Räikkönen 60 pont hátrányban van a 141 ponttal vezető Nico Rosberg mögött, de a Mercedes németje már jó ideje nem dominál, a címvédő Lewis Hamilton is beszállt a versenybe.

A Ferrari csapatfőnöke szerint számukra a legfőbb az, hogy ott legyenek a Mercedes nyomában, egyenletesen hozzák a pontokat, dobogós helyeket, és amikor lehet, használják ki az éllovasok botlásait. Ha Vettel egyetlen futamgyőzelemmel lesz bajnok, az sem baj.

bah_fut_14

“Nemcsak a futamgyőzelmek számán múlik a dolog, hanem azon is, képesek vagyunk-e nyomás alatt tartani az előttünk lévőket. Ne feledjük, hogy Rosberg és Hamilton egymástól veszik el a pontokat, ha nem így lenne, nehéz is lenne a dolgunk. De a bajnokság hosszú, és míg nekünk jó néhány szerencsétlen napunk volt már, nekik viszont csak egy-egy. Viszont ha újra lesz, akkor könnyedén előrébb juthatunk a ponttáblán. Hinnünk kell ebben, pozitívnak kell maradnunk.”

“Kanadában nem voltunk messze a Mercedestől. Bakuban úgy nézett ki, hogy nem leszünk versenyképesek, aztán mégis a dobogóra jutottunk. Engem nem zavarna, ha végül csak egy futamgyőzelemmel nyernénk meg a bajnokságot, ahogy Keke Rosberg tette (1982-ben).”

A kérdésre, hogy az éllovas Rosberget pillanatnyilag 24 pontos lemaradással üldöző Hamilton tekinthető-e szövetségesnek, Arrivabene így felelt:

“Miért is ne? Tökéletes szövetséges, persze aztán ő lesz a fő ellenfél. Még 13 futam van hátra, hosszú a bajnokság.”