A Ferrari a 2015-ös magára találás után 2016-ra a bajnoki címért való küzdelmet tűzte ki célul, de hét forduló után továbbra s futamgyőzelem nélkül állnak, a Mercedes 81 pontos előnnyel vezet a konstruktőriben (258 vs. 177 pont), a 3.helyen álló Sebastian Vettel pedig 45 pontos hátrányban van a bajnoki éllovas Nico Rsoberggel szemben.

Egyesek azt pedzegetik, hogy a Ferrari jobban tenné, ha most már a nagy szabályváltozásokat hozó 2017-es idényre készülne, de az elnök, Sergio Marchionne szerint ez fel sem merülhet.

“A pontkülönbség nem indokol ilyen pesszimizmust. A bajnokság teljesen nyitott, a Ferrari még megnyerheti a címet. Nem azt mondom, hogy ez könnyű lenne, de a csapat nem adja fel, nem fog 2017-re koncentrálni” – mondta Bakuban.

“A kérdés az, mennyire tudjuk kiaknázni az autót. Teljesen új darabbal álltunk elő idén, új kasztni, új motor, minden. Az első versenyeken nem lehettünk elégedettek a motorral, de Montrealra nagy előrelépést értünk el, szóval emiatt nem aggódom. Sokkal inkább az aerodinamika és a gumihőmérséklet aggaszt. Ezen még dolgozunk. A motor szerintem már rendben van, és ha a többit is sikerül megoldanunk igazi nyerő autónk lehet.”

marchionne

“Vissza kell térnünk a versenybe. Maurizio (Arrivabene, csapatfőnök) és a csapat is ezt akarja. Úgy hallom, Vettel meg van győződve róla, hogy az autó már jó, és hogy képesek lesznek hozni az eredményeket.”

A Ferrari az Európa Nagydíjon a 2. és 4. helyet hozta, miután a kevésbé jó gumistratégián lévő Kimi Räikkönen elengedte csapattársát. A finn egyébként egészen formában volt Bakuban, az elnök szerint jó esélye van arra, hogy 2017-re is hosszabbítsanak vele:

“Én nagyon szívesen megtartanám Kimit, ő pedig tökéletesen tisztában van azzal, hogy a döntés – ami még nem született meg – a teljesítményén alakult. Mindannyiunkra ez érvényes, rám is ugyanezek a szabályok vonatkoznak.”