A múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon a Mercedes versenyzői az első sorból rajtoltak, de a ferraris Sebastian Vettel állva hagyta őket, az első kanyar kijáratánál pedig összeakadt Lewis Hamilton és Nico Rosberg, a címvédő kitessékelte a bajnoki éllovast. Az angol a 2. helyen folytatta, a német viszont a 10. helyig csúszott vissza, végül az 5. lett, míg csapattársa győzött. Rosberg előnye 9 pontra csökkent a bajnokságban.

A mercisek nem először keveredtek rajtbalesetbe idén, de a mostani, montréali incidensből nem csináltak nagy ügyet a fejesek:

“Teljesen megszokott versenybaleset volt. Egyikük sem volt hibás. Lewis jó versenyt futott, újra formában van, ugyanakkor sajnálom Nicót” – mondta a német Bildnek, hozzátéve, hogy a vasárnapi eredmény teljesen nyílttá tette a bajnoki küzdelmet. “Innen sokkal keményebb lesz, Nicónak győznie kell Bakuban, nem kérdés.”

A csapatfőnök, Toto Wolff sem talált kivetnivalót a konkrét incidensben, azonban a következménynek nem örült:

“Kemény manőver volt. Lewis azt mondta, alulkormányzott volt az autó, én is így látom. De a csapat szempontjából egyáltalán nem kellemes, hogy az első két helyről indulva az első kanyar után a második és kilencedik helyen voltak az autóink. Tiszta deja vu, minden futam után ilyesmiről beszélünk…”

“A kérdés az, mennyire kezelhető ez kívülről. A montréali első kanyar elég nehéz, viszont ott van a lebetonozott bukótér. Ha fal lenne, nem lenne miről beszélni. Persze a belső íven lévő pilóta diktálja a kanyart.”