Kimi Räikkönen ferraris jövője – megint – bizonytalan, hiszen szerződése az év végén lejár. Simán elképzelhető a 2007-es bajnok megtartása, de jó néhány alkalmas jelölt is lenne a helyére, mint például a Red Bull-os Daniel Ricciardo, a haasos Romain Grosjean, a Toro Rosso-s Carlos Sainz és a Force India-s Sergio Perez.

A Monacóban már idén is dobogóra jutott mexikói nemrég arról beszélt, hogy szeretne újra nagycsapathoz kerülni, korábban pedig a Ferrari versenyzői akadémiájának neveltje is volt, azonban azt állítja, nem tárgyal az olasz csapattal 2017-ről.

“Voltam már ilyen helyzetben máskor is. Amikor elkezdenek beszélni az emberről, az nyilván azt jelenti, hogy jó munkát végez, de az F1 hétvégéről hétvégére változik. Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem zavar a dolog, én végzem a munkám ugyanúgy, mint eddig” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak, amikor a spekulációkról kérdezték.

“Nem, nem tárgyalok a Ferrarival, sem másik csapattal. Már korábban is mondtam, hogy jól érzem magam itt, persze korai lenne azért kategorikus állításokat tenni a jövőmről” – tisztázta.