A barcelonai és monacói csalódások után a Red Bull-os Daniel Ricciardo a Kanadai Nagydíj előtt arról beszélt, hogy most már tökéletes hétvégét vár el. Ez nem jött be. Bár a 4. helyről rajtolt, végül csak a 7. pozícióban ért be. Rossz volt a rajt, változtatni kellett a stratégián, semmi nem akart összejönni.

“Nem volt valami jó vasárnapom. Sajnos a szombatok jók, de a vasárnapok nem, egyszerűen nem akar összejönni. A rajt nem volt olyan rossz, de a Mercedesek koccantak előttem, és amikor Rosberg visszajött a pályára, én a belső íven voltam, nem tudtam rendesen kigyorsítani a 2. kanyarból, így Max (Verstappen) elém került” – magyarázta az ausztrál.

“Az első etapban egész jó volt a tempóm az ultralágyakon. Szóltam a rádión, hogy üres pályán még gyorsabb lehetnék, de a hosszú egyenesen a DRS-sel sem tudtam előzni, szóval végig be voltam ragadva valaki mögé, ami a gumiknak is ártott, nem tudtam igazán villantani.”

“Én is hibáztam párszor, de a csapat is. Egyikünk részéről sem volt tiszta a futam. Én elfékeztem a gumimat a 13. kanyarban, megrongálódott a második szettem, de a taktikai döntések és a bokszkiállások is elég középszerűek voltak. Rendbe kell tenni pár dolgot” – értékelt.

Verstappen a másik Red Bull-lal a 4. lett.