Kimi Räikkönen a Kanadai Nagydíjon a 6. helyről indult és a 6. helyen ért be, azonban nem ment minden simán, sokkal jobb pozíció úszhatott el, amikor a csapat a virtuális biztonsági autó alatt kihívta kereket cserélni, de közben véget ért a szakasz és a fél mezőny elment mellette. A finn nem volt valami elégedett a küzdelmes és nem sok eredményt hozó versennyel.

“Úgy döntöttünk, hogy (Sebastian Vettellel egy időben) kimegyek, aztán az utolsó másodpercben szóltak, hogy maradjak kint, mert a virtuális biztonsági autót lefújták, de akkor már a bokszutca bejáratánál lassítottam, túl késő volt” – idézte fel Räikkönen, aki a 14. helyen tért vissza a pályára. “Hogy számított volna, ha kint maradok? Fogalmam sincs, erről csak találgatni lehet.”

“Nem volt valami könnyű hétvégém, de igyekeztem a legtöbbet kihozni a versenyből a kiállás után. Sikerült előzgetnem, de nyilván nem ezt a végeredményt vártuk. De így alakult.”

kanada_f1_75

A finn kiemelte, hogy a gumikkal is nagyon küszködött a hűvös időben:

“Természetesen nem vagyok elégedett, de ez van. Amikor lassítanom kellett, hogy üzemanyagot spóroljak, a gumik lehűltek, aztán nagyon nehéz volt újra felmelegítenem őket. A futam leginkább azon ment el, hogy a gumikat próbáltam életben tartani. Az utolsó szektor volt a legrosszabb, ugyanis a hátsó egyenesen mindig kihűltek a gumik, aztán jó néhány kanyaron keresztül küszködtem, mire újra melegek lettek. Minden körben ez ment.”