A Kanadai Nagydíj első edzésnapjának végén a ferraris Sebastian Vettel Lewis Hamilton mögött, Nico Rosberget megelőzve zárt a 2. helyen. A német utólag arról beszélt, hogy működnek az autó friss aerodinamikai fejlesztései és az új turbó: “Összességében jó az autó, nincs semmi probléma, az összes újítás úgy működik, ahogy vártuk. Ez jó hír. Az autó mindig nagyon fickándozós itt, a kerékvetők miatt nem egy sima menet. Van azért még min javítanunk.”

A kérdésre, hogy cél lehet-e a Mercedesek közé való beférkőzés, Vettel így felelt: “Az ideális az lenne, ha nem közöttük, hanem mindkettejük előtt lennék!”

Az egyre komolyabb ellenfélnek számító Red Bullról így beszélt: “Biztosan gyorsak lesznek, ebben semmi meglepő nincs, hiszen fekszik nekik a pálya, az elmúlt években mindig erős volt itt a csapat.”

A 8. idővel záró Kimi Räikkönen sokkal kevésbé volt elégedett:

“Messze nem volt ideális napom. Nem igazán értettem az autót. Javítani kell a vezethetőségen, de ez egyelőre nem sikerült. A dolgok folyamatosan változtak, de semmi nem akart bejönni. Nagyon sok mindent kipróbáltam ma, holnapra ki kell szűrni azt, ami működhet.”