Kimi Räikkönen ferraris szerződése az végén lejár, egyelőre nem tudni, a maranellói csapat ad-e neki lehetőséget egy hetedik közös szezonra is. Montrealban az újságírók megkérdezték a 36 éves versenyzőt a jövőről, de csak a megszokott választ adta:

“Én nem tudok többet, maguk tudnak egyre többet hétről hétre. Nem én döntök a szerződésről, de mindig is mondtam, hogy szeretek itt lenni, és szeretnék akkor is a Ferrarinál versenyezni, amikor a remélt szintre ér a csapat. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A 2007-es bajnok a Forma-1 hivatalos oldalának már egy kicsit másképp beszélt: “Képben vagyok a dolgokkal, számomra ez elég. Tudom, hogy ettől nem lesz vége a pletykáknak, de azt is tudom, hogy sokakra rácáfol majd a jövő. De ennél többet nem mondhatok.”

Sebastian Vettel természetesen örömmel megtartaná a finnt a jövő évre is:

“A legkevésbé sem bánnám, egyértelműen jól megvagyunk. Könnyű vele dolgozni, mert nem kell aggódnom játszmák, intrikák vagy akármi miatt, ami zavarhatná a munkavégzést. ”

kanada_f1_03

Vettelt az egyik lehetséges Räikkönen-utódról, a Red Bull-os Daniel Ricciardóról is megkérdezték. A németnek nem lenne kifogása a 2014-ben őt elverő ausztrál ellen sem.

“2014-ben csapattársak voltunk és nem volt vele bajom. Nem én döntök erről, nem az én dolgom versenyzőt szerződtetni. De semmi bajom vele, bírom őt és erős versenyző. 2014-ben jó idénye volt, az ideit nehezebb megítélnem, mert már nem tudom, mi a helyzet a csapatnál. De amennyire ismerem őt, jó srác. A visszavágás nem érdekelne, már túl vagyok 2014-en. Én másképp tekintek rá, mint ahogy a külső szemlélők emlékeznek. Nem a puszta végeredmény számít. A teszten is ezer oka lehet annak, hogy miért lett valaki az első.”

“A Ferrarival még nem beszéltem a jövő évi felállásról, ez még nem került szóba. A jelenlegi helyzetben van épp elég dolgunk azzal is, hogy felzárkózzunk, ez a legfontosabb most.”

kanada_f1_02

A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene sem kerülhette el a témát, de szokásához híven nem árult el semmit:

“Mindkét versenyzőnk munkájával elégedett vagyok. De szerintem nagyon korai lenne még dönteni a jövő évről. Ha azt kérdezik, hogy döntöttünk-e már a 2017-es felállásról, a válaszom nem, de még ha döntöttünk is volna, nem most lenne itt az ideje, hogy elmondjuk.”