A Kanadai Nagydíj második szabadedzésén is a címvédő, négyszeres montreali győztes Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, ugyanakkor csapattársa, Nico Rosberg kicsit halványan szerepelt.

A bajnoki éllovas jó fél másodpercet kapott Hamiltontól, a ferraris Sebastian Vettel be is férkőzött közéjük – két tizeddel volt csak lassabb az angolnál. Az olaszoknál is nagy volt a különbség a két versenyző között, a beállításokat egyelőre nem találó Kimi Räikkönen csak a 8. lett.

A Red Bull ugyan nem hozta Hamiltonék tempóját, de Max Verstappen és Daniel Ricciardo szépen felsorolt mögéjük a 4-5. helyre, azonban a williamses Bottas, és a délelőtt műszaki gondokkal küszködő Jenson Button is gyakorlatilag ugyanazt hozta (a finn és a falat fantasztikusan súroló 2009-es bajnok pedig ezredre ugyanazt futotta).

A mezőny első fele egyébként egészen szoros volt Verstappent és a 14. helyen záró Toro Rossó-s Danyiil Kvjatot csak négy választotta el.

Elfékezésből, sikánlevágásból délután is akadt néhány, de nagyobb incidens nem történt, nagyjából simán zajlott az edzés.

kanada_f1_10

 

kanada_edz_2