A Monacói Nagydíjon Lewis Hamilton megszerezte idei első futamgyőzelmét, miközben bajnoki éllovas csapattársa, Nico Rosberg jóval hátrébb futott be, így az angol 43-ról 26-ra csökkentette lemaradását a pontversenyben. A címvédő úgy gondolja, innen nagyobb nyomás alá helyezheti a németet:

“Annyiban beszélhetek a nevében, hogy én is voltam már ilyen helyzetben, és igen, a nagyobb előny birtokában azért könnyebb a helyzet. Továbbra is van még egy futamgyőzelemnyi előnye, de igen, a verseny nyitott, sok minden történhet még” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak.

Bár éleződik a házon belüli küzdelem, az előző évekkel ellentétben a Mercedesnek már a Red Bull jelentette külső fenyegetésre is figyelnie kell, ha folytatódnak a megbízhatósági problémák, odalehet a vezetés.

“Csapatként keményen kell dolgoznunk, mert nő a nyomás, mi pedig egyre többet botlunk, hibázunk. Minden korábbinál jobban össze kell kapaszkodnunk, a lehető legbiztosabb alapot kell biztosítanunk. A többieknél is vannak bakik, de az a csapat fog győzni, amelyik a legkevesebb hibát követi el” – magyarázta Hamilton.

mon_fut_47

A Monacóban csak 7. helyen beérő, 17 pontot veszítő Rosberget nem rázta meg túlságosan a gyenge verseny és a hétfutamos győzelmi sorozat megszakadása, de azt mindenképp tisztázni szeretné, miért nem volt versenyképesebb a múlt hétvégén:

“Nem lett volna reális folyamatosan nyerni, ez egyszerűen tény. Van már annyi F1-es tapasztalatom, hogy tudjam, ebben a sportágban egyszer fenn, egyszer lenn. Nehéz nap volt, főképp, hogy nem egészen értem, mi történt, de kielemezzük, lezárjuk ezt a fejezetet, és jöhet Kanada!”