A barcelonai futamgyőztes, Max Verstappen elég mélyre jutott Monacóban, a fiatal holland a szombati időmérő első szakaszában az uszodánál hibázott és a szalagkorlátnak küldte a Red Bullt, így csak a 21. rajthelyet szerezte meg.

A csapat ugyan viszonylag elnéző volt vele, a technika viszont már kevésbé: az utólagos vizsgálatok során a Red Bull komoly sérülést fedezett fel a kasztnin, a csere mellett döntöttek, így viszont Verstappen csak a bokszutcából rajtolhat majd. Öröm az ürömben, hogy így legalább a mezőny végében jellemző adok-kapokot megúszhatja.

kvjat

A Red Bull kisebbik csapatánál is gond volt az autóval, a 9. helyre kvalifikáló Danyiil Kvjatnál a Nemzetközi Automobil Szövetség ellenőrei szabálytalanságot találtak az időmérő után.

A gond a padlólemez első részének elhajlásával volt, amit a csapat azzal magyarázott, hogy az elem a Q3-ban sérült, amikor Kvjat ráhajtott az egyik kerékvetőre. A stewardok a videofelvételek és a telemetriai adatok áttekintése után, figyelembe véve azt is, hogy az autó a Q3-ban már lassabb is volt, mint a Q2-ben, elfogadták az indoklást, nem zárták ki az oroszt a kvalifikiációról.