A Spanyol Nagydíj után a Ferrarinál nagy reményekkel és nagy szavakkal készültek a Monacói Nagydíjra, de a csütörtöki edzésnap messze nem hozta, az elvárásokat, a Mercedes mellett a Red Bull és még a Toro Rosso is egyértelműen jobb volt náluk.

Kimi Räikkönen a 7., az egész nap elveszettnek tűnő, falat érintő, megpördülő Sebastian Vettel pedig csak a 9. idővel zárt a második edzést. A négyszeres világbajnok utólag fogadkozott, hogy az autó ennél jobb, szombaton már gyorsabbak lesznek:

“Hát, elég sok mindennel próbálkoztam, nem minden jött be, összességében elég küszködős nap volt. Azért nem volt olyan rossz, az autóban ott van a tempó, csak nem igazán tudtam kihozni belőle ma.”

“Az első edzésnap végén nehéz megmondani, mit csináltak a többiek, másrészt persze itt nem igazán lehet trükközni. Ahogy mondtam, nekünk nem volt jó napunk, de nem hiszem, hogy az autónk oda való, ahol a táblázatban állunk. Szombaton sokkal jobbak leszünk, ma nem is arra koncentráltunk, hogy az élmezőnyben legyünk. Kipróbáltunk ezt-azt, de nem jött be minden, ez igaz.”