Noha a GP2 2014-es bajnoka, Jolyon Palmer már 13 szabadedzésen gyűjtögethetett tapasztalatot a Lotusszal, éles versenyen az idén mutatkozik be először az utódcsapat Renault színeiben.

Palmer az eddigi bevetései során nem igazán kockáztathatott, mert mindig Romain Grosjean autójában ült, egy esetleges baleset pedig a Lotus szűkös költségvetése miatt lenullázhatta volna a francia hétvégéjét.

A Renault vezető versenymérnöke, Alan Permane egy korábbi interjúban már kijelentette, hogy több agresszivitást vár az idén Palmertől. “Mielőtt a cikk megjelent volna, nekem is elmondta ezt személyesen” – mondta Palmer.

“Amikor valaki csak úgy beül egy autóba egy szabadedzésen, az nem az övé. Nincs rászabva, nincsenek meg a beállítások, egy baleset pedig kiszúrás lenne a csapattárssal.”

“Soha nem mehettem maximumon, mert ha becsúszott volna egy hiba, én lettem volna az, akire mindenki mutogat. De most, hogy versenyző leszek, minden megváltozik.”

“A saját autómban fogok ülni, és a saját hétvégémet menedzselem majd. Lehet, hogy tavaly vállalhattam volna több kockázatot, de most minden úgy lesz, mint a GP2-ben. És ott nem volt rám olyan kifogás, hogy túl óvatos lennék!”