Míg a Red Bull Racing végül kénytelen-kelletlen maradt a Renault-erőforrás mellett 2016-ra is – igaz, idén már TAG Heuer néven használják -, az energiaital-gyártó kisebbik csapata, a Toro Rosso két év után visszatér a Ferrarihoz.
A faenzai alakulat ugyan a maranellóiak tavalyi erőforrását kapja, az azonban kiforrott és versenyképes darab volt az év végére, ezért komoly előrelépésre számítanak, Max Verstappen körönként egy másodpercről beszél.


“Ígéretesnek tűnik a helyzet, úgy látszik, nyolc tizeddel, egy másodperccel gyorsabbak lehetünk, mint tavaly. Ez sok. Valószínűleg nagyobbat lépünk majd előre, mint a többi csapat, amelyek csak a korábbi motor frissített változatát kapják meg. Számunkra nagy ugrást jelent a motorcsere” – idézte a tavalyi év meglepetésversenyzőjét a holland Ziggo Sport.
A Toro Rossónál december óta többször is beszéltek róla, hogy a versenyképesebb erőforrásnak köszönhetően akár a nagycsapat előtt is lehetnek majd idén, és ezt még a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko sem zárta ki.