F1: A Renault elmondta, hol rontotta el az idén 2 A Renault úgy futott neki a 2016-os szezonnak, hogy azt hitte, nagyot lépett előre 2015-höz képest. Taffin szerint három okkal magyarázható a francia márka idei vergődése.

“Az első téli tesztet abban a tudatban kezdtük, hogy nagyot léptünk előre a két szezon között” – mondta Taffin. “Őszintén azt hittük, hogy jó munkát végeztünk. Ez néhány területre igaz is volt, de három fő ok miatt mégis elbuktunk.”

“Először is, komoly megbízhatósági problémánk volt a dugattyúkkal. A konkrét probléma egyetlen előzetes teszten sem bukott ki, így a normál ügymenet szerint haladtunk a fejlesztéssel.”

“A második fő problémánk az volt, hogy volt egy hibás alkatrész a vezérlőelektronikában is, ám sokáig nem tudtuk azonosítani, és ez újabb problémák forrása lett. A harmadik nagy hibánk az volt, hogy minden egyes döntést a létező legutolsó pillanatig húztunk.”

“Az első versenyre olyan későn véglegesítettük az erőforrás specifikációját, hogy valójában nem is készülhettünk fel megfelelően. A saját lábunk alól húztuk ki a talajt, de sokat tanultunk az idei évből, és nem fogjuk újra elkövetni ezeket a hibákat.”