Jenson Buttont 2014 őszén-telén nagyon sokáig váratta a McLaren, csak decemberben dőlt el, hogy megtartják az angol veteránt. A 2009-es bajnoknak – Fernando Alonsóval együtt – siralmas idényt hozott a Honda idei visszatérése, így idén nyáron-ősszel már ő maga halasztgatta a szerződéshosszabbítást, komoly lehetőség volt a visszavonulása.


“Tavaly nem tudhattam, hogy maradok-e, nem az én döntésem volt. Idén viszont teljesen az én kezemben volt a döntés, és eljutottam arra a pontra, hogy a mostani formánk mellett talán nem szeretném folytatni. Ha jövőre is így teljesítünk, abban nem lesz sok öröm” – magyarázta a brit Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy végül azért meggyőzték a maradásról.
“A mérlegelés két hónapja alatt sokat beszéltem a mérnökökkel, aerodinamikusokkal és többet Ron Dennisszel, mint az addigi mclarenes évek alatt összesen. Nagyon sok jövő évi elképzelést áttekintettünk, a mérnököktől és a Hondától is azt tudtam meg, hogy megvan a jó irány. Miután egyértelművé tették, hogy a jövő évre nagy előrelépések jönnek, visszatért a lelkesedésem, alig várom a következő szezont.”
A 35 éves Button idén négy alkalommal szerzett pontot, legjobb eredménye az austini 6. hely volt.