Míg a pályán kívül szinte hetente partikon jár, celeb ismerőseivel találkozgat Lewis Hamilton, a háromszoros világbajnok Forma-1-es versenyzőtársaival nem igazán közösködik – a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj versenyzői parádéján is látványosan külön ült a többiektől a kamionon.
 


2010-12 közötti mclarenes csapattársa, Jenson Button így beszélt a kapcsolatukról:
“Lewist, az embert nem ismerem valami jól, és szerintem nem is igen akad pilóta, aki jól ismerné. Velünk szemben eléggé zárkózott. Amikor beszélünk, akkor azért barátságos, kedves, nyilván, hiszen ugyanazt csináljuk, az autóversenyzés csúcsán vagyunk, amit imádunk.”
Hamilton még az Olasz Nagydíj idején beszélt arról, hogy ő nem is érzi szükségét annak, hogy barátkozzon a versenyzőtársaival:
F1: Button ma sem ismeri Hamiltont 3


“Megvan a kölcsönös tisztelet a pilóták között, de nem szórakozni vagyok itt, hanem hogy a munkámat végezzem. Nem jópfizini és csevegni vagyok itt, egy a dolgom: a bajnoki cím megnyerése. Sok ismerősöm és munkatársam van, de az igazi közeli barátaimat egy kezemen meg tudom számolni.”
Button a személyes kapcsolat hiánya ellenére csakis méltatni tudta a Mercedes-pilóta idei teljesítményét, és elismeri, hogy mennyit fejlődött a McLarennél közösen eltöltött éveik óta: 
“Idén egyszerűen érinthetetlen volt. Igen, a leggyorsabb autóban ül, de az egyenletes, kiszámítható teljesítménye egészen hihetetlen. Egyszerűen megvan az önbizalma, bízik a csapatban, némelyik versenyzőnek ez kell, hogy igazán gyors lehessen.”
“A közös éveink érdekesek voltak, ugyanis bár akkor is hihetetlenül gyors volt, de jó néhány téren meg tudtam verni, mert az autóban és azon kívül is erősebb voltam több tekintetben.  Szóval igazán érdekes volt figyelni őt az elmúlt három évben, hogy mennyit változott azóta.”