Jenson Button és a mellé érkezett Fernando Alonso katasztrofális idényt szenvedett végig a McLaren-Hondával, az alkalmi pontszerzés már csodának számított ebben az évben. A két veterán világbajnok közül Button volt az eredményesebb, ő négyszer zárt a top10-ben, 16 pontot gyűjtött, míg a spanyol kétszer szerzett pontot, 11 egységgel zárt.
Button azt mondja, ez nem okoz neki örömöt, sokkal inkább a közös munka, és annak 2016-ra várható gyümölcsei töltik el jó érzéssel:


“Igazából nem ez jelenti az elégtételt, nem ettől vagyok elégedett, a jövő év sokkal érdekesebb lesz”
“Aminek örülök, az az, hogy úgy érzem, jó munkát végeztem a rendelkezésemre álló eszközzel. És úgy gondolom, hogy a Fernandóval közös munka nagyszerű volt. Sokat tanulunk egymástól, mert mindkettőnknek hosszú Forma-1-es pályafutása volt, néha még ugyanazoknál a csapatoknál is voltunk, csak nem ugyanakkor” – magyarázta.
“Szóval nagyon sokat tanultunk eddig, most pedig összedobjuk a tapasztalatunkat, ami sokat segít. Mivel nagyon keveset futottunk idén, szerintem igazán fontos volt az abban, hogy jó irányba induljon a csapat a jövő évben.”
“Szóval igazán élvezetes volt vele dolgozni, meghallgatni a véleményét, és azt mondta, ő is ugyanígy volt velem. Pontosan ez kell, két tapasztalt versenyző visszajelzései, leginkább ez viszi előbbre a csapatot a jövő évre.”


Bár az Abu-Dzabi Nagydíj hétvégéjén felmerült, hogy Alonso esetleg kihagyja a 2016-os szezont, de most újra leszögezte, hogy marad, sőt, jövőre már a dobogós helyekért akar küzdeni.
“A jövő év egyértelműen sokkal jobb lesz, szeretnénk a bajnoki címért harcolni, de legalábbis a dobogós helyezésekért. Szerintem hatalmas potenciál vár kiaknázásra” – állította, majd kitért a kiszállását illető spekulációkra.
“Tény, hogy Ron (Dennis, McLaren-vezér) utalt ilyesmire, de aztán cáfolta is, szóval nincs hír. Jensonnal együtt tisztában voltunk vele, milyen kihívás áll előttünk, az F1-ben szerzett sokéves tapasztalatunkat és tudásunkat felhasználva kell a lehető leggyorsabban előrébb juttatni a csapatot. Most, hogy kezdenek javulni a dolgok, semmi értelme nem lenne kihagyni egy évet, és kihagyni a lehetőséget, hogy versenyképesen menjünk.”