A szezonzárón még egyszer, utoljára felpörögnek a dolgok, a McLaren cégvezére, Ron Dennis például egészen meghökkentőt nyilatkozott Abu-Dzabiban szombaton.
A főnök azt állította, hogy részérő reális lehetőség, hogy a szerződéssel rendelkező Fernando Alonso ne üljön a McLaren-Hondába jövőre, kihagyja a 2016-os szezont.


“Az biztos, hogy a McLarennél fejezi be a pályafutását, de nyitott vagyok bármire, olyan elképzelésre is, hogy mondjuk kihagyjon egy évet vagy ilyesmi. Úgy gondolom, pillanatnyilag tudjuk, hogy hol állunk” – magyarázta.
“Úgy gondolom, hogy Japánban már sikerült megoldanunk egy nehéz hétvégét a versenyzőinkkel” – utalt a versenyen a Honda-motort nyíltan fitymáló Alonso kiábrándultságára és a visszavunulását belengető Jenson Button maradásra bírására.
“Azon a hétvégén kaptam hideget-meleget, nagy kihívás volt kezelni a helyzetet, de tessék, túléltük. Válogathatunk a versenyzők közül, jelenleg pedig a két csúcspilóta ül az autónkban. Ha dönteni kel valamiről, akkor közösen döntünk majd, de pillanatnyilag a jövő évi versenyzőinket Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak hívják.”
Bár Alonso és Button nem nagyon titkolja, hogy világbajnokként mennyire kiábrándító, hogy már a pontszerzés is csodaszámba ment idén számukra, a dobogóra pedig csak viccből állhattak fel Brazíliában, a kétszeres bajnok spanyol meglepve értesült Dennis szavairól:
McLaren: Alonso kihagyhatja 2016-ot 3


“Ott leszek a rajtrácson, ott leszek” – mondta, amikor az esetleges kimaradásáról kérdezték. “Még nem beszéltem Ronnal, de nem hiszem, hogy így lesz (hogy kihagyja az évet – a szerk.). Mindig ez van, amikor Ron vagy valamelyik versenyző mond valamit, akkor én vagyok kénytelen reagálni és tippelgetni, hogy mire is gondolt. De úgy gondolom, hogy amikor Ron nyilatkozik, ragyogó alkalom lenne arra, hogy megkérdezzék, mit is akart mondani igazából.”
“De ha nyomást is akar gyakorolni valakire, nem hiszem, hogy én vagyok az, inkább Hondát célozhatja, hogy jó munkát végezzenek a télen. Bízzunk benne, hogy jobb évünk lesz jövőre, hogy versenyképesek és szerencsésebbek leszünk, és hogy olyan gumijaink lesznek, amik egy körnél többet is bírnak” – utalt arra, hogy az abu-dzabi időmérőn defekt miatt búcsúzott már a Q1-ben.