A Ferrari tavaly ősszel távozott elnöke, Luca di Montezemolo a német RTL-nek adott interjút a napokban, amelyben természetesen egykori sztárversenyzőjéről, a szűk két évvel ezelőtti, súlyos agysérüléssel járós síbalesete után otthonában lábadozó Michael Schumacherről is beszélt:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Michael kulcsszerepet játszott a Ferrarinál, az én életemben és mindannyiunkéban. Kivételes ember, aki a legnehezebb pillanatokban is csapatjátékosként viselkedett. Szörnyű ilyen helyzetben látni. Az ember azt sem tudja, mit tegyen, én egyszerűen próbálok a közösen megélt nagy pillanatainkra emlékezni. Mindig a kivételes versenyző, ember és barát jut eszembe.”
“Hozzá kell tennem, hogy borzasztóan tisztelem a család, Corinna és a gyerekek bátorságát és erejét, és azt, ahogyan segítik Michaelt. Teljes szívemből remélem, hogy hamarosan jó híreket hallhatunk!”
Montezemolo azt is elárulta, hogy Schumacher hosszú évekkel ezelőtt a Ferrari figyelmébe ajánlotta az akkor még F1-es karrierje legelején járó Sebastian Vettelt:
“Michael volt az első, aki Sebastian megszerzését ajánlotta. Azt mondta róla, hogy józan, megbízható, gyors pilóta” – mesélte az olasz, aki azonban 2010-re Fernando Alonsót vette fel.
“Mi viszont egy kicsit tapasztaltabb versenyzőt kerestünk, ezért Fernandót választottuk, aki, ne feledjük, azért négy (sic!) sikeres évet töltött nálunk. De mindig fejben tartottuk Sebastiant, főleg a Red Bull-os sikerei után. Most pedig pont jókor érkezett ahhoz, hogy egy újabb sikeres ciklust indíthasson, és Niki Laudához és Michael Schumacherhez hasonlóan a Ferrari történelmének részévé váljon. Csakis a legjobbakat kívánom neki!”

A hétvégén nagyon hiányzik majd Schumacher

Közben Londonban is szó esett Schumacherről, hiszen a hétvégén rendezik a Bajnokok Tornáját, azaz a Race of Championst, a különböző motorsport-kategóriák krémjének gálaversenyét, amelyen a hétszeres világbajnok és Sebastian Vettel közösen zsinórban hatszor nyerte meg a nemzetek kupáját.

F1: Schumacherék “szörnyű helyzetben” 3


Az idén Németországot a Le Mans-győztes Nico Hülkenberggel képviselő Vettel így beszélt: “Először is: nagyon szomorú, hogy Michael nem lehet itt, de biztos vagyok benne, hogy Nico jól fogja helyettesíteni őt.”

Az elmúlt két hétben Schumacher fiáról, az idén első formaautós idényét lezárt Mickről is érkeztek hírek, felröppent, hogy a Ferrari és a Mercedes is szeretné megnyerni magának a 16 éves tehetséget, aki jövőre a Forma-3-ban indulhat. 

A kis Schumacher a Mercedes hagyományos évzáróján, a Stars and Carson is részt vesz majd, de a stuttgarti gyártó cáfolta, hogy a háttérben egyébről is szó van: “Nincs együttműködés Nick és a Mercedes között, a Stars and Cars nem a közös jövő első lépése.”

Látta a minisztereink totálkárosra tört autóit? – itt a lista!