Egy futammal a 2015-ös idény vége előtt bátran kijelenthető, hogy a McLaren és a Honda újkori összefogása katasztrofálisan indult, a japán gyártó egyszerűen pocsék erőforrással futott neki a Forma-1-nek.
Állítólag már megvannak a gyenge pontok, azonosították a hibás irányokat, és a téli időszakban jelentős fejlődést remélnek. Az idén mindössze kétszer pontot szerző Fernando Alonso még mindig hisz abban, hogy a kvázi gyári státusz az egyetlen lehetőség arra, hogy a csúcsra érjenek, a Honda egyéni megközelítése pedig olyan eredményeket hoz majd, amiket aztán nem lesz egyszerű lemásolni a többieknek.


“Az egyéni megközelítés lehet gyenge pont, de győztes formula is. Én úgy hiszem, hogy az utóbbi. Ha valaki nekiáll lemásolni a Mercedes megoldásait, közel kerülhet hozzájuk, de megverni sosem fogja őket. Az eltérő kultúra, fegyelem, munkamorál idén talán nehézséget jelentett, mert bizonyos dolgok lassabban haladtak, mint lehetett volna, de úgy gondolom, hogy mostanra nagyon egyedi megoldásaink vannak. Ha sikerül azokat működésre bírni, akkor nagyon nehéz lesz minket másolni” – magyarázta.