A múlt hétvégén, Brazíliában derült ki, hogy a sereghajó Manor felajánlotta a csapatfőnöki posztot Alexander Wurznak. A kétszeres Le Mans-győztes, az F1-ben a Benettonnál, a McLarennél és a Williamsnél vezető osztrák mérlegelte az ajánlatot, de végül nem vállalta a dolgot.


Az Autosportnak nyilatkozva azt mondta, egyszerűen nem volt jó az időzítés, de nem zárta ki, hogy később, a jövőben valamikor ilyen téren is kipróbálja magát:
“Nem volt megfelelő az idő, mert épp egy másik irányba tartok. Úgy döntöttem, hogy nem vállalom a felkérést, inkább a saját utamon haladok tovább, bár erről jelenleg még nem mondhatok többet” – nyilatkozta a Forma-1-es versenyzők szakszervezetét is irányító 40 éves osztrák. “Talán valamikor később. Mindenképpen érdekes változás lenne, a kihívásokat pedig gyerekkorom óta szeretem.”
F1: Wurz később lenne csapatfőnök 3


A Manor év végén távozó alapító-főnöke, John Booth egyébként maga sem zárkózik el attól, hogy újabb munkát vállaljon az F1-ben:
“Nem feltétlenül végeztem még a Forma-1-gyel. Sose lehet tudni. Pillanatnyilag nincs tervem, de nem zárnám ki a visszatérést. Régen úgy voltam vele, hogy szeretnék korán nyugdíjba menni, de aztán tavaly (a csapat csődje miatt) volt egy három hónapos kényszerpihenőm, amit a legkevésbé sem élveztem” – magyarázta az Autosportnak a 60 éves angol szakember.
“Beletemetkeztem a kertészkedésbe, épp akkor költöztünk új házba, és jó is volt egy-két hónapig úgy ébredni reggelente, hogy nem kellett a Forma-1-es intrikákkal foglalkozni, de azt hiszem, túl az ilyesmi túl kevés szellemi kihívást jelent számomra, nem bírom munka nélkül.”