Bár a Red Bull nevezett a 2016-os Forma-1-es idényre, elfogadva, hogy új konstrukcióban, de jövőre is a Renault erőforrásait használja majd, azonban a francia gyártó F1-es jövője még bizonytalan, előfordulhat, kiszáll.
Ha valamiért nem jön össze a Renault-üzlet, akkor igazán nagy bajban lesz a Red Bull, ugyanis a korábban megkeresett és nyitottnak mutatkozó Honda F1-es főnöke azt mondja, mostanra bezárult az ajtó, ők biztosan nem tudnák ellátni a csapatot.
“Szerintem már túl késő. Ha most bejelentkeznének, már akkor is késő lenne. Mindig is a gyári csapatként kezelt McLaren-Hondára koncentráltunk, és ebben nincs változás” – idézte Arai Jaszuhiszát az Autosport. 


A sokat kritizált szakember egyébként a katasztrofálisan sikerült idei szezon után is optimista az együttműködést illetően:
“Továbbra is messze vagyunk még az él- és a középcsapatoktól is, de szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon sokat fejlődtünk az elmúlt egy évben. A csapat már tudja, mik az erősségeink és mik a gyenge pontjaink, szóval az utóbbiakon javítunk, utolérjük a többieket. Utána versenyképesebbek lehetünk. A koncepciót már megbeszéltük, elfogadtuk.”
A Forma-1-be idén visszatért Honda erőforrása egyszerre gyenge és megbízhatatlan, Fernando Alonso és Jenson Button együtt összesen 6 alkalommal tudott pontot szerezni, míg a spanyol 135, az angol 140 helynyi hátrasorolást gyűjtött össze a hajtáslánc elmeinek cseréje miatt.