Miközben a Ferrari idén 3 futamot nyert, Sebastian Vettel 13-szor állt dobogóra, a vörös autó a Brazil Nagydíjon versenytempóban pedig egészen közel került a Mercedeshez, Fernando Alonso Forma-1-es pályafutása leggyengébb szezonját teljesíti a McLaren-Hondánál.


A kétszeres világbajnok idén mindössze két alkalommal tudott pontot szerezni, a évét műszaki hibák tömkelege, kiesések jellemezték. Az interlagosi hétvége jól összefoglalta az eddigieket: Alonso autójában pénteken és szombaton is kilehelte a lelkét egy Honda-erőforrás, a versenyző a pálya széléről figyelte csak a többieket.
A kempingszékből nézelődő, napozgató Alonso egész mémáradatot indított, a Twitteren a #PlacesAlonsoWouldRatherBe, azaz “helyek, ahol Alonso szívesebben lenne” hashtaggel sorjáztak a vicces fotók. A pilóta talán erre is reagálva azt mondja, továbbra is hiszi, hogy jó helyen van a McLarennél.
“Tisztában vagyok vele, hogy nehéz, elkeserítő év volt ez mindannyiunk számára, hiszen az elvárások óriásiak voltak – ugyanakkor 2014-ben a Renault és a Ferrari is hasonló problémákkal küszködött, mint idén a Honda. Csak a Mercedes csinált jól mindent az első évben. A mi nehézségeink azért nagyobbak, mint a Renault vagy a Ferrari esetében, de épp ezért ha sikerül jól dolgoznunk a télen, akkor sokkal többet is fejlődhetünk a többi gyártónál” – magyarázta.
Alonso: Jó helyen vagyok a McLarennél 3


“Egyértelműen nehéz év ez számunkra, hiszen mindannyian győzni akarunk, de jó pár éve nehéz már. Ami engem illet, a korábbi (ferraris) években is pár futam után tudtam előre, hogy nem győzhetünk, mert a Red Bull, aztán meg a Mercedes egy másodperccel gyorsabb volt mindenkinél.”
“Jó néhány éve láttam ezt már, az volt az egyik oka annak, hogy a McLaren-Hondához szerződtem, hogy a közeljövőben meg tudjuk verni a Mercedest. A mai Forma-1-ben erős, eltérő filozófiájú projekt kell a sikerhez, én azt hiszem, jó helyen vagyok most.”