F1: A Renault elismerte, hogy nem jó az új motor 2 Daniel Ricciardo volt a kísérleti nyúl a Red Bullnál a Brazil Nagydíjon, az ausztrál autójába szerelték be a Renault új specifikációjú motorját. Ricciardo már az időmérő után jelezte, hogy az új motorral még lassabb is volt csapattársánál, amit az eredmények is alátámasztottak: Ricciardo a kilencedik helyet szerezte meg, miközben a korábbi motort használó Danyiil Kvjat hetedik lett.

Ricciardo a motorcsere miatt tízhelyes rajtbüntetést kapott, így esélye sem volt a pontszerzésre. “A motor megbízhatóan dolgozott, de teljesítményben sajnos nem hozta a várt előrelépést” – ismerte el Rémi Taffin, a Renault Sport vezető versenymérnöke.

“A problémamentes hétvégének köszönhetően legalább rengeteg adatot tudtunk gyűjteni, most ezek kielemzése következik, hogy előre tudjunk lépni a szezonzárón, és aztán télen is.”

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul szerint kulcsfontosságú volt a motor kipróbálása Brazíliában. “A fejlesztési terveink miatt fontos volt, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsük össze” – fogalmazott Abiteboul.

“Át kell néznünk az adatokat, ki kell derítenünk, mekkora potenciál van a motorban, és ehhez kell igazítanunk a fejlesztési stratégiánkat.”