Fernando Alonso előszeretettel hangsúlyozza, hogy általában mindent, vagy még annál is többet kihoz az aktuális autóiból, idén is számos alkalommal utalt erre, amikor a versenyképtelen McLaren-Hondát kellett a pályákon körberángatnia.
A kétszeres világbajnok spanyol néhányszor egyenesen pályafutása legjobb köreiként, versenyeiként emlegette a szereplését, de a Brazil Nagydíj előtt egy kicsit árnyalta a képet, elmondta, hogy az esetek többségében “spórolt” az erejével.


“Nem mondanám, hogy igazán jól teljesítettem. Volt egy-egy jó köröm itt-ott, emlékszem, hogy a Japán Nagydíj időmérőjének második szakaszában a határon mentem, és a nehéz körülmények között zajlott austini verseny is jó volt. Ott éreztem, hogy megvan az autóm ahhoz, hogy nyomjam rendesen. De ezen a két eseten kívül nem volt épp a legjobb az évem” – mondta.
“Egyértelműen jobban kell teljesítenem jövőre. Most csak készenléti állapotban vagyok, amolyan spórolós üzemmódban. Jövőre több energiám lesz. Nagyon bosszantó és szomorú lenne, ha jövőre sem menne jobban, mert sokat várunk 2016-tól. De nem lenne katasztrófa, újabb tapasztalatgyűjtő, felkészülési idény lenne 2017-re” – tette hozzá.
Alonso alapvetően azért már 2016-ban is az élmezőnybe várja a McLarent:
“Nagyon bízom a csapatban, és őszintén hiszem, hogy megvannak a szakembereink és a megfelelő erőforrásaink ahhoz, hogy jól teljesítsünk. Nagyon meglepne, ha a téli teszten az derülne ki, hogy rossz az autónk. Az aerodinamika szempontjából már megtaláltuk a jó irányt, fejlődünk. Látom, érzem azon, hogyan, milyen gyorsan vesszük a kanyarokat, szóval én nem tartok tőle, hogy jövőre nem lesz jó autónk.” 
F1: Alonso nem törte össze magát 3


“A motor persze egyelőre nagy kérdés, de ha megnézzük, hogy a többi gyártóval mi volt a helyzet 2014-ben, és hogy mennyit fejlődtek, ahhoz képest 2015-ben a Hondával még nagyobbat léptünk előre, szerintem előnyben is vagyunk ezen a téren. Minden attól függ, milyen munkát végzünk a tél folyamán.”
Alonso idén kétszer, a Brit és a Magyar Nagydíjon szerzett pontot, az előbbin 9., az utóbbin 5. lett. Csapattársa, Jenson Button négyszer zárt a top10-ben (Monaco – 8., Magyarország – 9., Oroszország – 9., USA – 6.).