A McLaren ugyan dobta egyik neveltjét, a 2014-es év után kispadra ültetett Kevin Magnussent, de Wokingban van egy másik fiatal tehetség is, az idén a GP2-t fölényesen megnyerő Stoffel Vandoorne.
A 23 éves belga a GP2 szabályai szerint bajnokként már nem indulhat újra a szériában, a McLarennél 2016-ra nincs hely, és a még szabad ülésekkel rendelkező Manornál is több esélyesebb jelölt van, így nagyon valószínű, hogy a wokingi csapatnál megkapott tesztelői és tartalékos szerep mellett máshol keres majd versenyzési lehetőséget:


“Mindenképpen szeretnék versenyezni a jövő évben, de még nem tudom, hol lesz helyem. Vannak opciók, most beszéljük át őket. Az biztos, hogy a McLaren tartalékos és tesztpilótája leszek, ami hasznos pozíció. De szeretnék formában maradni, így versenyezni is akarok. Ha az ember formában van, akkor a 100 százalékos lehet, ha épp Forma-1-ben akad lehetőség” – magyarázta a McLaren hivatalos oldalán megjelent interjúban.
“Vannak opciók, nemsokára tesztelek is Japánban a Super Formulában. A McLaren tartalékosaként pedig mindig ott leszek a versenyeken, a paddockban, szóval jó helyzetem lesz.”
A Super Formula ugyan nem éppen a Forma-1 utánpótlásszériája, de a versenyrutin életben tartásához bőven megfelel, hiszen a japán sorozat autói nem sokkal maradnak el az F1-esek tempójától (gyorsabbak a GP2-eseknél is). A szériában 2 literes, 550-600 lóerős turbómotorokat használnak, amelyeket a Toyota és a McLaren partnere, a Honda szállít. 
F1: Japánban gyakorolhat a McLaren-tartalékos 3
“A Super Formula-autók igazán gyorsak. Rendben, lóerőből kevesebb van, de a kanyarsebességek lenyűgözők. A kanyarokban gyorsabbak is a mai F1-eseknél” ? emlékeztetett Vandoorne.