Lewis Hamilton az Amerikai Nagydíjon megszerezte pályafutása harmadik, a Mercedesszel sorozatban második világbajnoki címét. Az angol idén végig domináns volt, sikert sikerre halmozott, így nem csoda, hogy a világ tetején érzi magát, és ezt nem is titkolja.
A Mexikói Nagydíjon ugyan “csak” a 2. lett csapattársa, Nico Rosberg mögött, de a futam után is megjegyezte, hogy “világbajnok vagyok, miért is ne lennék boldog?”, míg Austin után egyenesen azt mondta, hogy el tudja képzelni Rosberg helyzetét, hiszen nincs annál rosszabb, mint az ő csapattársának lenni. Hamilton azt is kijelentette a napokban, hogy a többiek csak akkor verhetik meg, ha ő hibázik, a mexikói hétvége során pedig Muhammad Alihoz, Usain Bolthoz és Tiger Woodshoz hasonlította önmagát.


Hamilton egykori mclarenes csapattársa, az utóbbi három évben versenyképtelen autóban ülő Jenson Button azért arra figyelmezteti kollégáját, hogy több nap, mint kolbász, ha egyszer nem lesz alatta a szupererős Mercedes, már ő sem hoz majd olyan kiemelkedő eredményeket:
“Komolyan ezt mondta?” – csodálkozott el a 2009-es bajnok, amikor Hamilton megjegyzésével szembesítették. “Kétség sem fér Lewis tehetségéhez. De ha Vettelt vagy engem ültetnének abba az autóba, akkor Lewisban nem buzogna most úgy az önbizalom, mint most” – mondta a brazil Globónak. 
Button: Hamilton vegyen vissza! 3


“Most nagyon kényelmes helyzetben van. Nagyon sok jó képességű versenyző van a Forma-1-ben, de ő most nagyon gyors, nagyon kiegyensúlyozott autóban ül, és házon belül sincs igazi ellenfele” – értékelt Button, aki eddigi egyedüli csapattársként 2011-ben elverte Hamiltont a McLarennél. 
A veterán megjegyezte, hogy a Mexikóban domináló Rosberg jövőre erősebb lehet, és a Ferrari további formajavulására is számít, “akkor pedig már a Mercedesnél is egészen másképp kell majd hozzáállni a versenyzéshez a stratégia szempontjából”.