F1: Megbüntették Räikkönent 2 Kimi Räikkönennek már a harmadik szabadedzésen gondjai voltak, csak néhány kört tudott megtenni a Ferrarival, mielőtt be kellett fejeznie a gyakorlást. Az autóban végül csak váltót kellett cserélni (visszatért a csapat egy korábbi motorhoz), azaz Räikkönen azzal a tudattal vághatott neki a kvalifikációnak, hogy akármilyen eredményt ér el, öthelyes büntetést kap majd.

A finn autója aztán az időmérőn is rendetlenkedett, a Q2-ben a fékek hibásodtak meg, így esélye sem volt a továbbjutásra. A 18. helyről indul majd. “A srácok remek munkát végeztek, hogy még az időmérő előtt vissza tudtak tenni egy korábbi motort” – mondta a finn.

“Még nem vagyunk száz százalékig biztosak abban, hogy mi lesz holnap, az egyenesekben hátrányban lehetek a gyengébb motor miatt.”

Räikkönennek korábban is voltak gondjai a fékekkel. “Már küzdöttem velük, de aztán normálisan működtek. Sajnos a Q2-ben ismét előjött ez az apró hiba.”

Hülye statisztika a végére: a 2008-as magny-cours-i futam óta zsinórban ez a századik verseny, amelynek Räikkönen nem a pole pozícióból vág neki.

Ezt látta? Baltával verték szét a balhézó nő autóját!